Vältä vaaratilanteet – lajittele oikein

Akut, paristot, jouluvalot, tinneri, aerosolit… Jätteen käsittelyssä sekajätteen joukosta löytyy ajoittain monenlaista tavaraa, joka ei kuuluisi kotiroskikseen.

Sekajätteen joukkoon eksyneet vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet ovat aina riskitekijä, joka voi aiheuttaa – ja on myös aiheuttanut – jätteen kuljetuksen ja välivarastoinnin aikana pahimmillaan suurenkin tulipalon. Kuluvan vuoden aikana sekajätteen mukana tulleet vaaralliset jätteet ovat aiheuttaneet jo useampia läheltä piti -tilanteita, joissa isommilta vahingoilta on onneksi vältytty henkilökunnan valppauden ansiosta.

Välttääksemme turhia vaaratilanteita, sähkölaitteet sekä vaaralliset jätteet, kuten liuottimet, maalit, akut tai paristot tulisi lajitella muusta jätteestä erikseen ja tuoda jäteasemalle tai keräyspisteille. Apua lajitteluun löydät tarvittaessa kotisivujemme jätehakupalvelu Kiertokaverista tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluun.

Kotitaloudet voivat tuoda sähkö- ja elektroniikkaromua sekä vaarallista jätettä jäteasemille maksutta ympäri vuoden. Lisäksi vaarallisen jätteen keräyksemme Ekotempaus kiertää toimialueemme paikkakuntia keväällä ja syksyllä.

Katso aikataulut ja pysäkit:

https://lhj.fi/lajittelu-ja-neuvonta/tapahtumat/ekotempaus-kevat-2023/

Vältä vaaratilanteet - lajittele oikein, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Takaisin ylös