22.5. - 1.6.

Ekotempaus

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy järjestää Ekotempauksen 22.5.-1.6. Tammelassa, Forssassa, Loimaalla, Punkalaitumella, Somerolla, Urjalassa ja Ypäjällä. Muiden LHJ:n toimialueen paikkakuntien vuoro on syksyllä.

Ekotempauksen aikana LHJ:n keräysautot kiertävät tempauspysäkeillä vastaanottamassa pieniä eriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä maksutta. Keräykseen voi tuoda esimerkiksi käytöstä poistettuja maaleja, liimoja, liuottimia, lakkoja, akkuja, paristoja, aerosoleja, torjunta-aineita, öljyjä, kiinteitä öljyisiä jätteitä, elohopealamppuja ja loisteputkia.

Tempauksessa ei kuitenkaan vastaanoteta tai tyhjennetä Ekotempauksen pysäkeillä tuotuja öljytynnyreitä, vaan ne tulee viedä suoraan jäteasemalle.

Suosittelemme pakkaaman vaaralliset jätteet alkuperäiseen pakkaukseen tai merkitsemään esimerkiksi tussilla, mikäli se on mahdollista. Puolityhjien kanistereiden ja pullojen sisältöjä ei kuitenkaan kannata sekoittaa keskenään. 

Jos tuot vaarallisia jätteitä Ekotempauksen pysäkeille, muistathan kiinnittää huomiota myös turvallisuuteen. Koska vaarallisia jätteitä kerätään julkisilla paikoilla (esimerkiksi koulujen pihoilla), jätteitä ei saa missään nimessä tuoda pysäkeille etukäteen. Toimitathan jätteitä ainoastaan keräysauton ollessa paikalla.  

Aikataulu:

Muita tulevia tapahtumia

2. - 13.10.

Risuviikot

Loimi-Hämeen Jätehuollon Kiimassuon, Akaan, Hallavaaran, Loimaan ja Sastamalan jäteasemat ottavat viikoilla 40 ja 41 kotitalouksien isot ja pienet puutarhajäte-erät maksutta vastaan.

Lue lisää

Takaisin ylös