Tuo risut ja puutarhajätteet maksutta 15.-26. huhtikuuta

Loimi-Hämeen Jätehuollon jäteasemat ottavat risuja ja puutarhajätteitä vastaan maksutta 15.-26. huhtikuuta. Risuja ja puutarhajätteitä vastaanottavat Kiimassuon, Akaan, Hallavaaran, Loimaan ja Sastamalan jäteasemat. Turvallisuussyistä myös maksuttomia kuormia tuotaessa on aina ilmoittauduttava jäteasemanhoitajalle.

Risuviikkojen aikaan otetaan maksutta vastaan henkilöautolla, henkilöauton peräkärryllä tai pakettiautolla tuotavat risu- ja puutarhajätekuormat. Myös kotitalouksien punnittavat kuormat otetaan Risuviikkojen aikaan maksutta vastaan, mutta yritysten tuomista punnittavista kuormista peritään maksu normaalin hinnaston mukaisesti. Asioinnin nopeuttamiseksi risut ja puutarhajätteet kannattaa eritellä jo kuormaa kasatessa, sillä niille on erilliset purkupaikat jäteasemilla.

LHJ:n jäteasemat ottavat Risuviikkojen aikaan maksutta vastaan myös pieniä määriä vieraslajien hävittämisestä syntyvää kasvijätettä tiiviisti muovipussiin pakattuna. Isoista eristä vieraslajijätettä on ilmoitettava jäteasemalle etukäteen ja niistä peritään maksu, sillä ne kuljetetaan jätevoimalaitokseen energian tuotantoon. Näin niiden leviäminen voidaan varmasti estää. Isoja maata sisältäviä vieraslajikuormia ei oteta LHJ:n asemilla ollenkaan vastaan.

LHJ:n jäteasemat palvelevat Risuviikkojen aikaan normaalisti, eivätkä asemat ole auki lauantaisin. Kesän aukioloajat astuvat voimaan toukokuussa.

Risuviikkojen päätöspäivänä, eli perjantaina 26. huhtikuuta on tarjolla munkkikahvit. Voit tarkistaa kahvitusten tarkemmat ajankohdat täältä.

Tuo risut ja puutarhajätteet maksutta 15.-26. huhtikuuta, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Takaisin ylös