Mikä ihmeen perusmaksu?

Pian on taas se aika vuodesta, kun osalle toimialueemme asukkaista kolahtaa postiluukusta jätehuollon perusmaksu. Mutta mikä se on? Ja miten minä hyödyn sen maksamisesta? Tässä pieni kertaus aiheesta.

Jätehuollon perusmaksu perustuu kunnalliseen jätetaksapäätökseen ja jätelakiin. Maksu peritään kerran vuodessa. Jätehuollon perusmaksu peritään kaikilta Loimi-Hämeen Jätehuollon toimialueen asuinkiinteistöiltä ja se perustuu asuntojen lukumäärään. Perusmaksulla katetaan kuntalaisille tarjottavia lakisääteisiä jätehuoltopalveluja, kuten:

  • jäteneuvonta
  • Loimi-Hämeen Jätehuollon jäteasemat ja kierrätyspisteet
  • jätelain vaatimien rekistereiden ylläpito
  • jätehuoltoviranomaisen toiminta
  • jätehuollon kehittäminen ja suunnittelu
  • kotitalouksien hyötyjätteiden ja vaarallisten jätteiden keräys ja käsittely

Toimialueellamme sijaitsevien kiinteistöjen suuresta määrästä johtuen laskutamme jätehuollon perusmaksun kahdessa erässä keväällä ja syksyllä. Keväällä jätehuollon perusmaksut lähetetään Forssan, Tammelan, Koski TL:n, Urjalan, Humppilan, Jokioisten, Ypäjän, Loimaan, Oripään ja Akaan alueille. 

Onko kiinteistösi myynnissä, huonokuntoinen, peruskorjauksessa tai perinnönjako kesken? Mm. näissä tapauksissa perusmaksuun on mahdollista hakea kohtuullistamista. Hakemus täytetään jätelautakunnan sivuilla.

Muuttuneet asiakastiedot voit ilmoittaa lomakkeella: https://lhj.fi/sahkoinen-asiointi/

Lisätietoa perusmaksusta voit lukea osoitteesta:
https://lhj.fi/omakotitalot-ja-vapaa-ajanasunnot/perusmaksu/

Takaisin ylös