Ekotempaus kiertää toukokuussa koko LHJ:n toimialueella

Loimi-Hämeen Jätehuollon vuoden 2024 Ekotempaus kiertää 13.-30. toukokuuta. Viime vuosista poiketen Ekotempaus järjestetään tänä vuonna kokonaisuudessaan keväällä. Ekotempauksen aikana keräysautot kiertävät ympäri LHJ:n toimialuetta vastaanottamassa pieniä eriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä maksutta.

Ekotempauksen aikaan vaaralliset jätteet haetaan suoraan paikallisten asukkaiden omalta kylältä, eikä jätteitä tarvitse kuljettaa jäteasemille. Keräykseen voi tuoda maksutta esimerkiksi käytöstä poistettuja maaleja, liimoja, liuottimia, lakkoja, akkuja, paristoja, aerosoleja, torjunta-aineita, öljyjä, elohopealamppuja ja loisteputkia. Keräyksessä ei kuitenkaan vastaanoteta tai tyhjennetä öljytynnyreitä.

Koska vaarallisia jätteitä kerätään esimerkiksi koulujen ja kauppojen parkkipaikoilla, jätteitä ei saa tuoda pysäkeille etukäteen virallisen keräysajan ulkopuolella. Vaaralliset jätteet suositellaan pakattavaksi alkuperäiseen pakkaukseen aina kun se on mahdollista tai merkitsemään pakkauksen sisältö esimerkiksi tussilla. Puolityhjien pullojen ja kanisterien sisältöjä ei saa sekoittaa keskenään, sillä eri aineiden yhdistäminen voi aiheuttaa haitallisen reaktion.

Mikäli et ehdi asioimaan Ekotempauksessa, kannattaa muistaa, että LHJ:n jäteasemat ja vaarallisten jätteiden vastaanottopisteet ottavat vaarallisia jätteitä maksutta vastaan ympäri vuoden.

Ekotempauksen tarkempi aikataulu, listaus pysäkeistä ja ohjeistus löytyvät Tapahtumat-sivulta.

Takaisin ylös