Syksyn risuviikkoa vietetään lokakuun alussa

Syksyn risuviikkoa vietetään lokakuun alussa, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n Kiimassuon, Akaan, Hallavaaran, Loimaan ja Sastamalan jäteasemat ottavat viikolla 40. kotitalouksien isot ja pienet puutarhajäte-erät vastaan maksutta.

– Risuviikolla 3.–8.10. otetaan vastaan ilmaiseksi henkilöautolla, henkilöauton peräkärryllä tai pakettiautolla tuotavat risu- ja puutarhajätekuormat. Myös kotitalouksien punnittavat kuormat otetaan maksutta, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n viestintä- ja logistiikkapäällikkö Mirva Naatula kertoo.

Suuremmista punnittavista kuormista ja yritysten eristä peritään maksu normaalisti hinnaston mukaisesti.

– Normaaleista aukioloajoista poiketen risuja vastaanottavat jäteasemat ovat Risuviikolla auki myös lauantaina klo 9–13 välisenä aikana. 

Asioinnin nopeuttamiseksi LHJ:lla toivotaan, että risut ja puutarhajätteet eritellään jo kuormaa kasattaessa.
 
  – Risuille ja puutarhajätteille on erilliset purkupaikat jäteasemilla, sillä ne käsitellään eri tavoin. Risut päätyvät haketettavaksi, kun taas puutarhajäte kompostoidaan.

 Naatula muistuttaa, että turvallisuussyistä myös maksuttomia kuormia tuotaessa on aina ilmoittauduttava jäteaseman hoitajalle.
 
  – Mikäli kuormaa ei ehdi tuoda Risuviikon aikana, kannattaa muistaa, että normaalistikin peräkärrykuormallisen risuja tuominen jäteasemalle kustantaa vain kolme euroa.

Takaisin ylös