Miljoona roskapussia -kampanja käynnistyy – mukana kuntia myös LHJ:n toimialueelta

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia, kun Ylen siivoustalkoisiin kannustava kampanja käynnistyy 13. huhtikuuta. Tempaukseen on ilmoittautunut 133 kuntaa tai kaupunkia ja joukko erilaisia järjestöjä ja yhdistyksiä. Loimi-Hämeen Jätehuollon toimialueelta mukana ovat Forssa, Jokioinen, Akaa, Eura, Huittinen, Humppila, Punkalaidun, Somero, Sastamala ja Urjala.

Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen. He toimivat viestinviejinä ja siivoustempauksien järjestäjinä. Samaan aikaan kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Kampanjan etenemistä voi seurata ympäri Suomen Ylen kanavissa. Yle TV1:ssä nähdään suorana lähetyksenä Miljoona roskapussia -starttiohjelma 13.4. klo 20.00–20.30 ja kampanjan päätöslähetys Yle TV1:ssä 14.6. klo 20.00–20.30.

Näin osallistut kampanjaan:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan
Takaisin ylös