Jäteastioiden tyhjennykset siirtyvät talviaikaan

Jätehuoltomääräysten mukaiset talviajan tyhjennykset alkavat tällä viikolla ja ovat voimassa sekajätteen, biojätteen ja pakkausjätteiden osalta viikoilla 41-17.

Biojätteen tyhjennysvälin voi talviaikana pidentää kaikissa astiamalleissa maksimissaan neljään viikkoon. Tuulettuvalla biojäteastialla tyhjennysväli voi olla myös kesäaikana neljä viikkoa. Kartonki- ja muovipakkausten maksimi tyhjennysväli talvikaudella on 12 viikkoa sekä metalli- ja lasipakkausten 16 viikkoa ympäri vuoden.

Bio- ja pakkausjätteiden tyhjennysvälimuutokset hoituvat LHJ:n asiakaspalvelun kautta. Taloyhtiöt voivat tarkistaa ja muuttaa bio- ja pakkausjätteiden tyhjennysvälejä myös sähköisen asioinnin kautta.

Jos haluat muuttaa kiinteistösi sekajätteen tyhjennysväliä, ole yhteydessä tyhjennyksiä hoitavaan kuljetusliikkeeseen. Sekajätteen yli 4 viikon tyhjennysväleistä on tehtävä ilmoitus myös Jätelautakuntaan. Mikäli kiinteistöllä erilliskerätään tai kompostoidaan biojäte, voi sekajätteen tyhjennysväliä pidentää ympärivuotisesti jopa 12 viikkoon! Pidennystä haetaan lomakkeella Jätelautakunnalta.

Takaisin ylös