BIO- JA PAKKAUSJÄTTEIDEN
KULJETUKSET SIIRTYVÄT LOIMI-HÄMEEN
JÄTEHUOLLOLLE

Loimi-Hämeen Jätehuolto järjestää 1.7.2023 lähtien toimialueensa pakkausjätteiden (muovi-, kartonki-, metalli- ja lasipakkausten) kuljetukset asuinkiinteistöiltä käsittelyyn ja hoitaa kuljetuksiin liittyvän asiakaspalvelun ja laskutuksen. LHJ on kilpailuttanut kuljetukset ja yksityiset kuljetusliikkeet hoitavat jäteastioiden tyhjentämisen LHJ:n nimissä.


Muutos koskee automaattisesti taloyhtiöitä, joissa asuntoja on viisi tai useampia. Pakkausjätteiden keräykseen voivat liittyä myös kuljetusalueella sijaitsevat alle viiden asunnon taloyhtiöt ja omakotitalot. Vapaaehtoisesti keräykseen liittyvät kotitaloudet tilaavat palvelun LHJ:ltä liittymisilmoituksen kautta. Vapaaehtoisesti jo aiemmin keräykseen liittyneiden olemassa olevat sopimukset eivät siirry automaattisesti toiselta kuljetusyritykseltä Loimi-Hämeen Jätehuollolle. Mikäli omistamallanne kiinteistöllä kerätään jo pakkausjätteitä ja se sijaitsee LHJ:n kuljetusalueella, tulee jätehuoltosopimus käydä siirtämässä Loimi-Hämeen Jätehuollolle liittymisilmoituksen kautta. Liittymisilmoituksen löydät tästä linkistä. Voit tarkastaa oman kiinteistösi kuulumisen kunnan kuljetusalueeseen LHJ:n kotisivuilta löytyvästä kuljetusaluekartasta osoitehakutoiminnolla.


Käytössä on asuinkunnasta riippumaton tasataksa, jossa 140-660l astia ja sen toimitus sisältyy tyhjennyshintaan. Tyhjennysmaksu 140l-360l astialle on 10,42€ ja 660l astialle 18,54€. Nosturilla nostettavan keräyssäiliön tyhjennyshinta on 43,40€. Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Nosturilla nostettava keräyssäiliön hintaan ei sisälly astiapalvelua.


1.9.2023 lähtien LHJ vastaa biojätteen keräyksestä ja kuljetuksesta myös Eurassa, Huittisissa,
Loimaalla, Sastamalassa ja Säkylässä. LHJ vastaa myös kuljetuksiin liittyvästä asiakaspalvelusta ja laskutuksesta. Biojätteen tyhjennyshinnat voi tarkistaa LHJ:n hinnastosta sekä voimassa olevasta jätetaksasta jätelautakunnan kotisivuilta. Biojätteen keräyspalvelua tarjotaan taajamassa sijaitseville kiinteistöille. Muilla alueilla liittyminen on tapauskohtaisesti mahdollista. Voit tarkastaa oman kiinteistösi kuulumisen kunnan kuljetusalueeseen LHJ:n kotisivuilta löytyvästä kuljetusaluekartasta osoitehakutoiminnolla. Liittyminen biojätteen erilliskeräilyyn tapahtuu liittymislomakkeen kautta.

Takaisin ylös