LHJ:n hinnat päivittyvät uuden arvonlisäverokannan mukaisiksi 1.9.2024

Eduskunta hyväksyi lain 28.6.2024 koskien yleisen arvonlisäverokannan nostamista nykyisestä 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Alv-nousu tulee voimaan 1.9.2024 ja se vaikuttaa myös Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n hintoihin.

Uudet hinnat päivittyvät LHJ:n kassaohjelmiin sunnuntaina 1. syyskuuta ja ne ovat käytössä, kun jäteasemat aukeavat seuraavan kerran. Päivitetyt hinnastot lisätään LHJ:n kotisivuille ja jäteasemille elokuun aikana ja nykyiset vanhan alv-verokannan mukaiset hinnastot poistetaan jakelusta syyskuun alussa.

Huomioithan, että suurin osa pientuojien vastaanottohinnoista jäteasemilla säilyy loppuvuoden ajan ennallaan. Eli käytännössä verottomat hinnat alenevat ja arvonlisäveron osuus kasvaa, ilman että se vaikuttaa loppusummaan.

Laskutusrytmeissä muutoksia

Alv-muutos vaikuttaa LHJ:n loppuvuoden laskuihin ja laskutusrytmeihin. Laskutusrytmien muutoksilla pyritään selkeyttämään alv-uudistuksesta aiheutuvia muutoksia järjestelmissämme. Toivomme asiakkailta ymmärrystä asian suhteen.

Alta löydät lisäinfoa siitä, miten alv-muutos vaikuttaa eri laskuihin loppuvuoden aikana.

Perusmaksu (laskutusjakso 1.1.-31.12.2024)

1.9. alkaen LHJ:n perusmaksuihin sovellettava verokanta on 25,5 prosenttia.

Uuden alv-verokannan mukaan päivitetyt perusmaksuhinnat ovat:
– Vakituinen asunto 1-4 huoneistoa 34,41e
(vanhan alv-verokannan mukainen hinta 34e)
– Vakituisessa käytössä oleva asuinrakennus, jossa vähintään 5 asuntoa 30,36e
(vanhan alv-verokannan mukainen hinta 30e)
– Vapaa-ajan asunto 22,26e (vanhan alv-verokannan mukainen hinta 22e)

Paikkaava sekajätteen keräys (laskutusjakso 11.-31.12.2024)

Paikkaavan sekajätteen keräyksen laskutukseen sovelletaan sekä uutta että vanhaa alv-verokantaa. Ympärivuotisen tyhjennyksen piirissä olevien kiinteistöjen vuosimaksu jaetaan ajanjaksoille tammi-elokuu (alv-verokanta 24 prosenttia) sekä syys-joulukuu (25,5 prosenttia). Kesätyhjennyksen piirissä olevien vuosimaksut jaetaan ajanjaksoille touko-elokuu (24 prosenttia) sekä syys-lokakuu (25,5 prosenttia). Laskutusjaksojen erittelyistä johtuen laskulle muodostuu kaksi erillistä riviä. Ne kiinteistöt, joilla vuosimaksu on jaettu kesä- ja talvirytmien vuoksi jo nyt kahdelle eri maksulle, saavat laskuunsa neljä riviä.

Bio- ja pakkausjätteiden tyhjennysmaksut

Bio- ja pakkausjätteiden tyhjennysmaksuihin sovelletaan suoritusajankohdan mukaista alv-verokantaa. Tämän vuoksi LHJ laskuttaa loppuvuoden bio- ja pakkausjätteiden tyhjennykset normaalista poikkeavalla rytmillä. Normaalissa rytmissä tyhjennykset laskutettaisiin kolmen kuukauden välein, eli seuraava lasku sisältäisi heinä-syyskuun tyhjennykset. Alv-muutoksesta johtuen seuraavat laskutettavat ajanjaksot bio- ja pakkausjätetyhjennysten osalta tulevat olemaan heinä-elokuu sekä syys-joulukuu.

Epäselvissä tilanteissa voit kysyä apua osoitteesta laskutus@lhj.fi

Takaisin ylös