LOIMI-HÄMEEN JÄTEHUOLTO OY LYKKÄÄ SUUNNITELMIAAN KIERRÄTYSPISTEIDEN UUDISTAMISESTA

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on päättänyt lykätä suunnitelmiaan ylläpitämiensä kierrätyspisteiden uudistamisesta. Viivästyksen taustalla vaikuttaa Forssan kaupungin jätelautakunnan 8. marraskuuta tekemä päätös sekalaisen yhdyskuntajätteen kuljetusjärjestelmän palauttamisesta uudelleen valmisteluun.

– Toimialueemme asukkaiden puolesta tämä on todella harmillista, sillä meiltä on toivottu paljon, että uudistaisimme kierrätyspisteitämme lisäämällä niihin astioita useammille kerättäville jätelajeille, LHJ:n toimitusjohtaja Immo Sundholm kertoo.

Sundholmin mukaan ei ole järkeä lähteä uusimaan kierrätyspisteitä tilanteessa, jossa LHJ:n toimialueella jätehuoltoon kuuluu vakituisista ja vapaa-ajanasunnoista vain noin 78 prosenttia.

– Yksittäisissä kunnissa liittymisprosentti saattaa olla vieläkin huonompi. Emme halua ottaa sitä riskiä, että nämä jätehuoltoon kuulumattomat kiinteistöt vievät jatkossa myös kaikki sekajätteensä kierrätyspisteisiimme, jotka ovat ensisijaisesti tarkoitettu pakkausjätteille.

Kierrätyspisteistä ei haluta kaatopaikkoja

LHJ ylläpitää tällä hetkellä toimialueellaan yli 150 kierrätyspistettä. Kierrätyspisteiden lajitteluvalikoima vaihtelee keräyspaikan mukaan.

– Kierrätyspisteillämme kerätään tällä hetkellä vain lasi- ja metallipakkauksia sekä keräyspaperia. Ajatuksenamme oli lisätä valikoimaan astiat myös muovi- ja kartonkipakkauksille, Sundholm kertoo.

Sundholm perustelee LHJ:n päätöstä sillä, että kierrätyspisteiden ylläpitäminen vaatii jo nyt paljon resursseja ja siitä tulee entistä työläämpää, mikäli pisteistä muodostuu sekalaisen yhdyskuntajätteen kaatopaikkoja.

– Olemme toimineet jätehuoltoalalla lähes 30 vuotta ja nähneet jo toimintamme alkuaikoina, miten kierrätyspisteisiin tuotiin kaikki mahdolliset roskat. Tällaisten pisteiden siivoaminen ja ylläpitäminen on todella aikaa vievää ja kallista, emmekä halua ryhtyä siihen.

Sundholmin mukaan yhtiössä ollaan valmiita laajentamaan kierrätyspisteiden valikoimaa heti, kun voidaan varmistua siitä, että kaikki toimialueen kiinteistöt kuuluvat jätteenhuollon piiriin.

– Lain mukaan kaikkien vakituisten ja vapaa-ajanasuntojen tulee kuulua jätehuollon pariin, mutta niillä ei ole ilmoitusvelvollisuutta liittymisestä. Paras tapa varmistua asiasta olisi ollut tehdä päätös kunnallisen jätteenkuljetusjärjestelmän puolesta, Sundholm päättää.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on 16 kunnan omistaja jätehuoltoyhtiö, jonka omistajia ovat Akaa, Eura, Forssa, Huittinen, Humppila, Jokioinen, Koski Tl, Loimaa, Oripää, Punkalaidun, Sastamala (pl. Suodenniemi ja Mouhijärvi), Somero, Säkylä, Tammela, Urjala ja Ypäjä. 

Lisätietoa:

toimitusjohtaja Immo Sundholm
p. 050 553 0709 tai immo.sundholm@lhj.fi

Takaisin ylös