Tilaa sekajätteen kuljetus

Loimi-Hämeen Jätehuolto vastaanottaa ja käsittelee kotitalouksissa syntyvät sekajätteet. Jätteenkuljetuksesta vastaavat yksityiset yritykset. Rakennuksen omistaja tai vuokralainen tilaa itse jäteastian ja sen tyhjennyksen miltä tahansa kuljetusyritykseltä. Kaikkien vakituisten ja vapaa-ajan rakennusten tulee liittyä järjestettyyn jätehuoltoon (Jätelaki 646/2011).

 
Akaa Eura Forssa Huittinen Humppila Jokioinen Koski Tl Loimaa Oripää Punkalaidun Sastamala Somero Säkylä Tammela Urjala Ypäjä
 


Jäteastia ja tyhjennysvälit

Jäteastian täytyy olla jätteille riittävän iso, koneelliseen tyhjennykseen soveltuva, pyörällinen ja tartuntakahvallinen. Jäteauton pitää päästä ajamaan vähintään 10 metrin päähän astiasta. Astioita myyvät rauta- ja sekatavarakaupat ja jätteenkuljetusyritykset. Myös jäteasemalle voi tilata astian haettavaksi.

Jäteastian käyttäjä vastaa astian ympäristön hiekoittamisesta ja lumen auraamisesta. Astian tyhjentäjä korvaa tyhjentäessä rikkoutuneen astian.


kesä (vko 18-40)
talvi (vko 41-17)
Sekajäte
4 viikkoa
4 viikkoa
Sekajäte taajamassa2 viikkoa4 viikkoa
Sekajäte, jos biojäte kerätään erikseen tai kompostoidaan
8 viikkoa*
8 viikkoa*

*= Haetaan jätelautakunnalta. Tästä linkistä pääset tyhjennysvälin pidennyshakemukseen.

Jätteiden keräämistä ja lajittelua ohjataan jätehuoltomääräyksissä, jotka jätelautakunta on LHJ:n kuntien alueelle päättänyt.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n yhteistoiminta-alueen Jätehuoltomääräykset (pdf)


Jätehuollon vuosikustannukset

  1. Jäteastian hankintahinta. Yleisin koko 240 litraa maksaa noin 55€. Tarkkaile rautakauppojen tarjouksia!

  2. Jäteastian tyhjennyshinta per tyhjennyskerta. 2 viikon tyhjennysvälillä astia tyhjennetään vuodessa 26 kertaa. Tyhjennyshinta koostuu tyhjentämisestä ja jätemaksusta. Jätemaksu on LHJ:n veloittama kiinteä hinta kuljetusyrittäjältä. Vuonna 2017 sekajäte maksaa 204,00€ / tonni. LHJ:n alueella jäteastian tyhjentämisen voi kilpailuttaa koska tahansa. Astian tyhjennyksen laskuttaa valitsemasi jätteenkuljetusyritys.

  3. Jätehuollon perusmaksu kerran vuodessa. Vuonna 2017 perusmaksu on vakituiselta asunnolta 25,00€ ja vapaa-ajan asunnolta 15,00€. Perusmaksun laskuttaa Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy.

  4. Vapaaehtoinen lämpökompostorin hankinta- tai rakennushinta. Kompostoimalla biojätteet tyhjennysväliä voi harventaa ja näin pienentää kohdan 2 kustannuksia. Täysin valmiina ostettava lämpökompostori maksaa noin 350-450€.


Yhteinen astia naapureiden kanssa

Jäteastian tyhjennyskuluja voi helposti pienentää ja raskaan liikenteen kulkua omalla tiellä vähentää jakamalla jäteastia naapureiden kanssa. Erityisen suosittuja niin kutsutut jätekimpat ovat kesäasukkaiden keskuudessa. Myös tiekunta voi ryhtyä huolehtimaan tien varren asukkaiden kimpparoskiksista.

Huomioitavaa jätekimpan perustamiseen:


Jätemaksujen kohtuullistaminen

Jätehuoltoviranomainen voi jätelain (646/2011) 81§ mukaisesti hakemuksesta määrätä jätemaksun jätetaksasta poiketen tai jättää perimättä silloin, kun jätemaksua voidaan pitää kohtuuttoman suurena tai pienenä, kun huomioidaan tuotetun jätteen määrä, jätehuollon palvelutaso ja jätteen käsittely tai kuljetus. Maksuperusteiden on aina oltava tasapuolisia ja kohtuullisia. Alhainen varustelutaso (esim. sähköjen puuttumien) ei ole riittävä peruste jätemaksun kohtuullistamiseksi.

Todistettavasti asuinkelvottoman kiinteistön jätemaksu voidaan poistaa hakemuksesta kokonaan. Hakemuksen liitteenä tulee olla todisteet asuinkelvottomuudesta, esimerkiksi valokuvia rakennevaurioista. Jätemaksun kohtuullistamista voi hakea sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.jateltk.fi/lomakkeet

Lomakkeet voi myös tulostaa itse, tai pyytää tulostetta LHJ:n asiakaspalvelusta ja lähettää postitse tai skannattuna osoitteeseen:

Forssan kaupunki
Jätelautakunta
PL 62
30101 FORSSA
tai kirjaamo@forssa.fi


Jätelautakunnan yhteystiedot:
jatelautakunta@forssa.fi
www.jateltk.fi
puh. 040 648 6556
Jätelautakunnan neuvontanumero on auki MA-TO kello 10-14.

 

Jätehaku

Jäteluetteloon on kerätty tyypillisimpiä kodin esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | tänään 7-18

Hallavaaran jätekeskus | tänään 8-16

Akaan jäteasema | tänään 10-18

Loimaan jäteasema | tänään 10-18

Punkalaitumen jäteasema | tänään 12-18

Sastamalan jäteasema | tänään 11-18

Someron jäteasema | tänään suljettu

Urjalan jäteasema | tänään 10-18

 
 
login Synergia Foxy