Pakkausjätteet, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy

Hyötyjäte

Miksi pakkausjätteiden kierrättäminen on tärkeää?

Pakkausjäte, hyötyjäte ja kierrätettävä jäte. Arvokkaalla materiaalilla on monta eri nimeä. Muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkaukset sisältävät raaka-aineita, jotka on mahdollista saada takaisin hyötykäyttöön lajittelemalla ja kierrättämällä ne oikein. Materiaalien hyötykäyttö vähentää neitseellisten raaka-aineiden ja energian tarvetta, mikä on tärkeää maapallon kantokyvyn ja luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta. Ympäristön lisäksi pakkausmateriaalien lajittelu säästää myös lompakkoa, sillä kodin jätteistä sekajätteen keräys on kaikista kalleinta.

Näin pakkausjätteiden kierrätys hoituu

Vuonna 2021 hyväksytyn uuden jätelain mukaan vastuu pakkausjätteiden erilliskeräyksen järjestämisestä kuuluu kuntien vastuulle. Kunnallisena jätehuoltoyhtiönä Loimi-Hämeen Jätehuolto siis vastaa pakkausjätteiden kuljetusten kilpailuttamisesta ja yksityiset palveluntarjoajat hoitavat jäteastioiden tyhjentämisen Loimi-Hämeen Jätehuollon urakoitsijoina. Pakkausjätteisiin liittyvä asiakaspalvelu ja laskutus hoituvat kuitenkin Loimi-Hämeen Jätehuollon kautta.

Huomioithan, että jo aiemmin keräykseen vapaaehtoisesti liittyneiden kiinteistöjen olemassa olevat sopimukset eivät siirry automaattisesti toiselta kuljetusyritykseltä Loimi-Hämeen Jätehuollolle. Tällöin jätehuoltosopimus tulee käydä siirtämässä Loimi-Hämeen Jätehuollolle liittymisilmoituksen kautta.

Pakkausjätteitä vastaanotetaan alueellisissa terminaaleissa, joista materiaalit ohjataan käsittelyyn jätejae kohtaisesti omiin kanaviinsa. Materiaalikierrätettävät pakkausmateriaalit kierrätetään ja käsitellään uusien tuotteiden raaka-aineiksi yhteistyössä pakkausten tuottajien kanssa. Pakkausmateriaaleista valmistetaan jätelajikohtaisesti mm. vessapaperia, sanomalehteä, kukkaruukkuja, tiskiharjoja, vaahtolasia ja uusia metallituotteita.

Pakkausjätteiden tyhjennysvälit

Kesä (viikot 18-40)Talvi (41-14)Vaatii hakemuksen tai
ilmoituksen Jätelautakunnalle
Kartonkipakkaukset8 viikkoa12 viikkoaEi
Metalli ja pienmetalli16 viikkoa16 viikkoaEi
Lasipakkaukset16 viikkoa16 viikkoaEi
Muovipakkaukset8 viikkoa12 viikkoaEi
* Huomiothan, että taulukossa on esitetty pisimmät mahdolliset tyhjennysvälit. Tyhjennysväli voi siis olla myös tiiviimpi.

Paperi

Keräyspaperin keräyksestä ja kuljetuksesta vastaa kokonaisuudessaan tuottajayhteisö. Paperinkeräyspalvelua tarjotaan taajama-alueilla kiinteistökohtaisena keräyspalveluna.

Lisätietoja:
Encore Ympäristöpalvelut: https://encorepalvelut.fi/palvelut/paperinkerays-2/taloyhtioiden-paperinkerays/

Suomen Keräystuote: https://suomenkeraystuote.fi/paperia-on-helppo-kierrattaa/muista-taloyhtiosi-paperinkeraysastiaa/

Katso alta toimialueemme jätteenkuljetusyritysten yhteystiedot.

Sivua päivitetty 7.8.2023 kello 08:45

Takaisin ylös