Pakkausjätteet, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy

Hyötyjäte

Miksi pakkausjätteiden kierrättäminen on tärkeää?

Pakkausjäte, hyötyjäte ja kierrätettävä jäte. Arvokkaalla materiaalilla on monta eri nimeä. Muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkaukset sisältävät raaka-aineita, jotka on mahdollista saada takaisin hyötykäyttöön lajittelemalla ja kierrättämällä ne oikein. Materiaalien hyötykäyttö vähentää neitseellisten raaka-aineiden ja energian tarvetta, mikä on tärkeää maapallon kantokyvyn ja luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta. Ympäristön lisäksi pakkausmateriaalien lajittelu säästää myös lompakkoa, sillä kodin jätteistä sekajätteen keräys on kaikista kalleinta.

Näin pakkausjätteiden kierrätys hoituu

Kartonki-, muovi-, lasi- ja metallipakkausten erilliskeräämisestä vastaavat yksityiset palveluntuottajat koko toimialueella. Taloyhtiö tilaa itse kuljetuksen alueen palveluntarjoajilta.

1.7.2023 alkaen pakkausjätteiden keräys ja kuljetus siirtyy kokonaisuudessa Loimi-Hämeen Jätehuollon järjestettäväksi.

Pakkausjätteitä vastaanotetaan alueellisissa terminaaleissa, joista materiaalit ohjataan käsittelyyn jätejae kohtaisesti omiin kanaviinsa. Materiaalikierrätettävät pakkausmateriaalit kierrätetään ja käsitellään uusien tuotteiden raaka-aineiksi yhteistyössä pakkausten tuottajien kanssa. Pakkausmateriaaleista valmistetaan jätelajikohtaisesti mm. vessapaperia, sanomalehteä, kukkaruukkuja, tiskiharjoja, vaahtolasia ja uusia metallituotteita.

Paperi

Keräyspaperin keräyksestä ja kuljetuksesta vastaa kokonaisuudessaan tuottajayhteisö. Paperinkeräyspalvelua tarjotaan taajama-alueilla kiinteistökohtaisena keräyspalveluna.

Lisätietoja:
Encore Ympäristöpalvelut: https://encorepalvelut.fi/palvelut/paperinkerays-2/taloyhtioiden-paperinkerays/

Suomen Keräystuote: https://suomenkeraystuote.fi/paperia-on-helppo-kierrattaa/muista-taloyhtiosi-paperinkeraysastiaa/

Katso alta toimialueemme jätteenkuljetusyritysten yhteystiedot.

Pakkausjätteiden tyhjennysvälit

Kesä (viikot 18-40)Talvi (41-14)Vaatii hakemuksen tai
ilmoituksen Jätelautakunnalle
Kartonkipakkaukset8 viikkoa12 viikkoaEi
Metalli ja pienmetalli16 viikkoa16 viikkoaEi
Lasipakkaukset16 viikkoa16 viikkoaEi
Muovipakkaukset8 viikkoa12 viikkoaEi
* Huomiothan, että taulukossa on esitetty pisimmät mahdolliset tyhjennysvälit. Tyhjennysväli voi siis olla myös tiiviimpi.

Sivua päivitetty 31.3.2023 kello 14:30

Takaisin ylös