Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja Hyötykeräys Oy tiivistävät yhteistyötään
JÄTTEIDEN YÖ TÄYTTÄÄ TYRVÄÄN PAPPILAN YMPÄRISTÖAIHEISELLA OHJELMALLA JA MUSIIKILLA 

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja paikallinen kiertotaloustoimija Hyötykeräys Oy järjestävät koko perheelle suunnatun kierrätysaiheisen tapahtuman Tyrvään Pappilan piha-alueella keskiviikkona 2. elokuuta.

– Luvassa on sopivassa suhteessa asiaa kierrättämisestä sekä viihteellistä ohjelmaa. Alkuillasta perheen pienimmät pääsevät pelaamaan erilaisia kierrätysaiheisia pelejä, pomppimaan pomppulinnassa, nauttimaan hattaraa ja moikkaamaan maskottiamme Loimu-kettua, LHJ:n viestintäasiantuntija Johanna Hento kertoo.

Tapahtumassa on mahdollista tutustua myös Hyötykeräyksen jäteautoon, jolla on heinäkuusta alkaen ajettu LHJ:n organisoimia pakkausjäteurakoita.

– Yhteistyömme syvenee syyskuussa entisestään, kun ryhdymme ajamaan myös LHJ:n biojäteurakoita Huittisissa, Eurassa ja Säkylässä, Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen kertoo.

Biojätteen keräys siirtyy syyskuun alussa LHJ:n vastuulle myös Sastamalassa ja Loimaalla.

– Toimialueemme muissa kunnissa biojätteen keräys on ollut LHJ:n järjestämänä jo aiemmin. Uudistusten myötä Hyötykeräyksestä on muodostunut yhtiöllemme entistä tärkeämpi yhteistyökumppani ja siksi onkin hienoa, että voimme järjestää Jätteiden Yön yhdessä jo toista vuotta peräkkäin, Hento sanoo. 

Teemana biojäte

Biojätteen keräysvelvoite laajenee kaikkiin Sastamalan taajama-alueen kiinteistöihin kesällä 2024. Tästä johtuen biojäte on valikoitunut myös Jätteiden Yön teemaksi.

– Paikalla on LHJ:ltä ja Hyötykeräykseltä asiantuntijoita, jotka ovat valmiita vastaamaan biojätteen keräykseen liittyviin kysymyksiin. Biojätteen erilliskerääminen kannattaa, sillä tutkimusten mukaan jopa kolmasosa sekajätteestä on biojätettä. Lajitellusta biojätteestä voidaan tuottaa biokaasua ja maanparannusainetta, Hento kertoo.

– Kannattaa myös muistaa, että lajittelemalla tai kompostoimalla biojätteen on mahdollista anoa Jätelautakunnasta sekajätteen tyhjennysvälin pidentämistä jopa 12 viikkoon, Jokinen vinkkaa.

Tietoiskujen lisäksi tapahtumassa on tarjolla täytettä myös vatsoille Tyrvään Pappilan kesäisen àla carte -listan muodossa.

– Loppuillasta Jätteiden Yön viihdeosuudesta vastaa viihdeorkesteri Happy Groove, jonka keikkasetistä löytyy niin suomalaista kuin englanninkielistäkin cover-musiikkia. Toivottavasti ihmiset innostuvat lähtemään sankoin joukoin viihtymään kanssamme, Hento päättää.

Lisätietoa:

Viestintäasiantuntija Johanna Hento, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
p. 044 0242607, johanna.hento@lhj.fi

Toimitusjohtaja Lauri Jokinen, Hyötykeräys Oy
p. 050 555 9352, lauri.jokinen@hyotykerays.fi

Takaisin ylös