Pakkausjätekeräyksen urakoitsijat esittäytyvät

Toisena esittelyvuorossa on Hyötykeräys Oy, josta haastateltavana olivat toimitusjohtaja Lauri Jokinen sekä mm. sidosryhmistä ja rekrytoinnista vastaava Maria Jokinen.

Kerrotko alkuun lyhyesti, mikä on Hyötykeräys?

Olemme n. 30 vuotta alalla toiminut perheyritys ja koko sen ajan toimintamme on perustunut kiertotalouteen ja kierrättämiseen. Meillä on kaksi terminaalia, toinen Sastamalassa ja toinen Nokialla Eco3 bio- ja kiertotalousalueella. Yhteistyökumppaniverkostomme kautta operoimme kuitenkin ympäri Suomea. Tällä hetkellä työllistämme n. 20 kiertotalouden ammattilaista.

Miten olette valmistautuneet pakkausjätekeräyksen uudistumiseen?

Olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä LHJ:n edustajien kanssa. Kalustoinvestointeja on myös tehty, uusia Euro6-päästöluokkaan kuuluvia autoja. Yksi uusi työntekijä on myös rekrytoitu.

Mitkä jätejakeet ja alueet ovat tästedes teidän keräämiänne?

Lasi- ja metallipakkausjäte on Hyötykeräyksen keräämää. Alueena on Loimaa, Huittinen, Eura, Säkylä, Urjala, Akaa, Punkalaidun, Oripää ja Sastamala (pois lukien Suodenniemi ja Mouhijärvi). Biojätteen keräily alkaa syyskuussa Huittisten, Euran ja Säkylän alueella.

Minkälaista kalustoa teillä on käytössä?

Käytössämme on mm. kaksilokeroiset keräilyautot, eli lasin ja metallin saamme kerättyä samaan autoon. Alueella tulee ajelemaan kokonaisuudessaan kolme Hyötykeräyksen autoa. Autoissamme on nosturit, joilla saamme kerättyä jätteet syväkeräyssäiliöistä ja nostoperusteisista säiliöistä. Urakkaan kuuluu myös alueellisten kierrätyspisteiden lasin ja metallin tyhjennys.

Onko jotain, mitä haluatte vielä kertoa?

Meillä on autoissa käytössä kalustonhallinta- ja seurantalaitteisto, joista näkee mm. autojen polttoaineen kulutuksen. Meidän kauttamme terminaaliin päätyy iso osa kotitalouksien muovipakkaus- ja kartonkipakkausjätteistä käsiteltäväksi. Hyötykeräys Oy toimii Suomen Uusiomuovin vastaanottoterminaalikumppanina, joka on toinen Suomessa toimivista pakkaustuottajayhteisöistä. Toimimme myös kuluttajien lisäksi yrittäjärajapinnassa, eli palvelemme myös yritysasiakkaita.

Miten yhteistyö LHJ:n kanssa toimii?

Helppoa ja sujuvaa, etten sanoisi mutkatonta yhteistyö on ollut! Hyötykeräys tekee yhteistyötä myös LHJ:n tytäryhtiöiden, mm. Suomen Materiaalikierrätyksen kanssa.

Pakkausjätekeräyksen urakoitsijat esittäytyvät, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Kuvassa Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen.
Takaisin ylös