Perusmaksu

Perusmaksu

Perusmaksu perustuu kunnalliseen jätetaksapäätökseen (Jätetaksa ) sekä jätelakiin (Jätelaki, 9. luku, 78 §, 3. mom). Laskutus koskee kalenterivuotta kerrallaan. Perusmaksu on asuntokohtainen jätehuollon perusmaksu. Se peritään kerran vuodessa kaikilta jätehuoltoyhtiön toimialueella sijaitsevilta vakituisilta ja vapaa-ajan kiinteistöiltä. Maksu perustuu kiinteistön asuinhuoneistojen lukumäärään ja siihen, onko kiinteistöllä vakituisesti kirjoilla olevia asukkaita. Maksu kattaa yleiset ja yhtäläiset lakisääteiset jätehuollon peruspalvelut, joita ovat:

Jätehuollon perusmaksu 2023 (sis. alv 24 %)

Vakituinen asunto 31,00 € / vuosi

Vakituinen asunto, vähintään 5 asuntoa 27,28 € / asunto / vuosi

Vapaa-ajan asunto 20,00 € / vuosi

Kotitalouksien jätemaksulaskutus

Asiointi- ja maksuohjeita

Asiointi puhelimitse: Asiakaspalvelun puhelinnumero 03 424 2622 saattaa ruuhkautua ajoittain laskutusajankohtana. Toivomme, että asioidessanne puhelinpalvelussamme otatte valmiiksi esille laskun, josta on helposti löydettävissä kiinteistön oleelliset tiedot asioinnin nopeuttamiseksi.

Asiointi sähköpostitse: Laskutuksen sähköpostiosoite on laskutus@lhj.fi
Muistakaa ilmoittaa mahdollisimman tarkkaan asianne ja mainita yhteystietojenne lisäksi myös kiinteistön asiakasnumero tai osoite.

Asiointi internetissä: Kiinteistötietoja koskevat muutokset voi tehdä myös internetissä: Asiakastietojen korjaus

E-lasku ja suoramaksu: E-laskua varten voi tehdä ilmoituksen omassa verkkopankissa. Jos lasku halutaan suoramaksupalveluun, tulee tehdä suoramaksusopimus omassa pankkikonttorissa. Sekä e-laskuilmoitus, että suoramaksu huomioidaan seuraavan laskutuskauden alusta alkaen.

Viitenumero: Muistattehan käyttää laskua maksettaessa aina viitenumeroa, asiakasnumeroa tai laskun numeroa. Muuten emme osaa kohdistaa maksua laskullenne.

Laskun summan muuttuminen: Mikäli laskun summa muuttuu, voi laskun maksaa muutetulla summalla. Viitenumero pysyy samana. Uusia laskuja ei näissä tapauksissa lähetetä.

Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama jätemaksu?

Jätemaksu laskutetaan niiltä asunnoilta, jotka eivät ole tehneet omaa sopimusta yksityisen jätteenkuljetusyrittäjän kanssa, liittyneet jäteastiakimppaan naapureiden kanssa tai saaneet maksuvapautusta.

Jätemaksu oikeuttaa viemään jätteet itse Loimi-Hämeen Jätehuollon lähimpänä sijaitsevalle jäteasemalle. Vakituiset asukkaat saavat viedä jätesäkillisen (150 litraa) kotitalousjätettä viikossa ympäri vuoden ja vapaa-ajan asukkaat jätesäkillisen viikossa touko- syyskuussa.

Jäteasemien tiedot löytyvät täältä.

Jätemaksut löytyvät hinnastosta.

Jos olet aiemmin maksanut jätemaksua, mutta olet nyt sopinut tyhjennyksestä kuljetusyrittäjän kanssa, ilmoitathan siitä jätehuoltoyhtiöön, 03 424 2622 tai laskutus@lhj.fi. Näin emme turhaan laskuta kiinteistöltä päällekkäistä jätemaksua. Toimi samoin, jos olet sopinut jätekimpasta eli käytät naapurin kanssa yhteistä jäteastiaa.

Miksi maksan jätemaksua, vaikka vien mökiltä syntyvät jätteet vakituisen asunnon jäteastiaan?

Kiinteistön jätehuollon tulee tapahtua kiinteistön sijaintikunnassa, sinne rakennettua jätehuoltoverkostoa käyttäen. Jätehuolto on kiinteistökohtaista, eli jokaisen käyttökelpoisen kiinteistön täytyy kuulua järjestettyyn jätehuoltoon.

Jätelain 32 §:n mukaan kunnalla on oikeus kantaa järjestämästään jätehuollosta ja siihen liittyvistä tehtävistä sille aiheutuvien kustannusten kattamiseksi jätemaksua. 

Mitä asiakaspalveluun soittaminen maksaa?

Soitosta ja jonottamisesta palvelunumeroon peritään normaali paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinverkkomaksu. Loimi-Hämeen Jätehuolto ei saa tuloja puheluista.

Muistutukset maksusta

Jätelain mukaan maksuvelvollisella on oikeus tehdä muistutus 14 päivän kuluessa laskun saapumisesta. Muistutus tehdään kirjallisena yhteistoiminta-alueen jätelautakunnalle:
Forssan kaupunki, Jätelautakunta, PL 62, 30101 FORSSA tai jatelautakunta@forssa.fi.
Jätemaksut on maksettava eräpäivään mennessä muutoksenhausta huolimatta.

Sivua päivitetty 28.3.2023 kello 08:23

Takaisin ylös