Pakkausjätteet, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Pakkausjätteet, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy

Kierrätettävä jäte

Kierrätettävä jäte eli materiaalihyödynnettävät lasi-, metalli-, kartonki- ja muovipakkausjätteet kerätään Loimi-Hämeen Jätehuollon alueella kunnan järjestämänä palveluna 1.7.2023 alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistön omistaja tilaa kuljetuspalvelun Loimi-Hämeen Jätehuollon kautta.

Miksi pakkausjätteiden kierrättäminen on tärkeää?

Pakkausjäte, hyötyjäte ja kierrätettävä jäte. Arvokkaalla materiaalilla on monta eri nimeä. Muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkaukset sisältävät raaka-aineita, jotka on mahdollista saada takaisin hyötykäyttöön lajittelemalla ja kierrättämällä ne oikein. Materiaalien hyötykäyttö vähentää neitseellisten raaka-aineiden ja energian tarvetta, mikä on tärkeää maapallon kantokyvyn ja luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta. Ympäristön lisäksi pakkausmateriaalien lajittelu säästää myös lompakkoa, sillä kodin jätteistä sekajätteen keräys on kaikista kalleinta.

Pakkausjätteiden erilliskeräys

Loimi-Hämeen Jätehuolto tarjoaa asukkailleen palveluja pakkausjätteiden (lasi, metalli, kartonki, muovi) kuljetuksiin. Erilliskeräilyyn voivat liittyä kaikki Loimi-Hämeen Jätehuollon kuljetusalueella sijaitsevat asuinkiinteistöt sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnan kiinteistöt. Tapauskohtaisesti keräykseen voidaan liittää myös alueen ulkopuolella sijaitsevia kiinteistöjä.

Tilaa pakkausjätteiden tyhjennys liittymisilmoituksen kautta.

Näin kierrätät:

Pakkausjätteiden tyhjennysvälit:

Kesä (viikot 18-40)Talvi (41-17)Vaatii hakemuksen tai
ilmoituksen Jätelautakunnalle
Kartonkipakkaukset8 viikkoa12 viikkoaEi
Metalli ja pienmetalli16 viikkoa16 viikkoaEi
Lasipakkaukset16 viikkoa16 viikkoaEi
Muovipakkaukset8 viikkoa12 viikkoaEi
* Huomiothan, että taulukossa on esitetty pisimmät mahdolliset tyhjennysvälit. Tyhjennysväli voi siis olla myös tiiviimpi.

Sivua päivitetty 29.2.2024 kello 10:36

Takaisin ylös