Biojätteen erilliskeräys, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy

Biojätteen erilliskeräys

Biojätteen erilliskeräys  

Loimi-Hämeen Jätehuolto tarjoaa 1.9.2023 alkaen keräyspalvelun kaikissa osakaskunnissaan jätehuoltomääräysten mukaisesti.Biojätteen keräyspalvelua tarjotaan taajamassa sijaitseville kiinteistöille. Muilla alueilla liittyminen on tapauskohtaisesti mahdollista. Voit tarkistaa palvelun oman kiinteistösi kohdalta Loimi-Hämeen Jätehuollon kuljetusalueen kartasta.

Vapaaehtoisesti jo aiemmin keräykseen liittyneiden omakotitalojen olemassa olevat sopimukset eivät siirry automaattisesti toiselta kuljetusyritykseltä Loimi-Hämeen Jätehuollolle. Mikäli omistamallanne kiinteistöllä kerätään jo biojätettä ja se sijaitsee LHJ:n kuljetusalueella, tulee jätehuoltosopimus käydä siirtämässä Loimi-Hämeen Jätehuollolle liittymisilmoituksen kautta.

19.7.2024 alkava elintarvikejätettä sisältävän biojätteen kompostointi- tai erilliskeräysvelvollisuus koskee Forssan keskustasta Jokioisille ja Tammelaan ulottuvaa yhtenäistä taajama-aluetta sekä Sastamalan keskustasta lähtevää taajama-aluetta. Muilla alueilla biojätteen kompostointi tai erilliskeräys on vapaaehtoista.

Mikäli kiinteistö sijaitsee alueella, jonne LHJ ei voi järjestää palvelujaan, saa bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyksen tilata edelleen yksityisiltä palveluntarjoajilta.

Erilliskeräämällä tai kompostoimalla biojätteen voit hakea sekajäteastiallesi tyhjennysvälin pidennystä. Tällöin myös sekajätelaskusi pienenee. Tyhjennysväli voi olla enimmillään 12 viikkoa. Pidennettyä tyhjennysväliä voi hakea Jätelautakunnan kotisivuilta.

Sekajätteen kuljetukset hoituvat koko toimialueella erillisillä sopimuksilla, joten Loimi-Hämeen Jätehuollon järjestämää biokeräystä ei ole mahdollista hoitaa samalla jäteautolla sekajätekeräyksen kanssa. 

Biojäteastioiden tyhjennysvälit:

Kesä (viikot 18-40)Talvi (viikot 41-17)Vaatii hakemuksen tai
ilmoituksen Jätelautakunnalle
Biojäte2 viikkoa4 viikkoaEi
Biojäte tuulettuvassa astiassa4 viikkoa4 viikkoaEi
Biojäte, joka kerätään syväkeräys-
säiliöön tai koneellisella jäähdytyksellä
varustettuun säiliöön
2 viikkoa4 viikkoa Ei
* Huomiothan, että taulukossa on esitetty pisimmät mahdolliset tyhjennysvälit. Tyhjennysväli voi siis olla myös tiiviimpi.

Sivua päivitetty 7.9.2023 kello 09:11

Takaisin ylös