Vinkit jätehuoltoon, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy

Vinkit jätehuoltoon

Jätehuollon vuosikustannukset

 1. Sekajäteastian hankintahinta: yleisin koko 240 litraa maksaa noin 55€. Tiedustele astian vuokrausmahdollisuutta valitsemaltasi kuljetusyritykseltä.
 2. Sekajäteastian tyhjennyshinta: kahden viikon tyhjennysvälillä astia tyhjennetään vuodessa 26 kertaa. Tyhjennyshinta koostuu kuljetuksesta ja jätemaksusta. Jätemaksu on Loimi-Hämeen Jätehuollon veloittama kiinteä hinta kuljetusyrittäjältä. Vuonna 2023 sekajätteen hinta on 217,00 € / tonni. Loimi-Hämeen Jätehuollon alueella jäteastian tyhjentämisen voi kilpailuttaa koska tahansa. Kuljetusliike laskuttaa kotitalousasiakkaalta sekajäteastian kuljetus- ja käsittelymaksun.
 3. Jätehuollon perusmaksu vuonna 2023:
  – vakituiselta asunnolta 31,00 €
  – vakituiselta asunnolta, jossa on vähintään 5 asuntoa 27,28€/asunto/vuosi
  – vapaa-ajan asunnolta 20,00 €.

  Perusmaksun laskuttaa Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy kerran vuodessa. Perusmaksulla katetaan esimerkiksi Loimi-Hämeen Jätehuollon kierrätyspisteiden ylläpito sekä vaarallisen jätteen vastaanotto jäteasemilla sekä ekopisteillä.
 4. Kompostoimalla biojätteet elintarvikejätteille tarkoitetussa kompostorissa, sekajäteastian tyhjennysväliä voi harventaa ja näin pienentää kohdan kaksi kustannuksia. Komposti voi olla tehdasvalmisteinen tai itsevalmistettu. Tarkista kompostorin ominaisuusvaatimukset jätehuoltomääräyksistä. Vaihtoehto kompostoinnille on biojäteastian hankkiminen. Lue lisää biojätteen erilliskeräyksestä.

Yhteinen astia naapureiden kanssa

Jäteastian tyhjennyskuluja voi helposti pienentää ja raskaan liikenteen kulkua omalla tiellä vähentää jakamalla jäteastia naapureiden kanssa eli perustamalla jätekimppa. Myös tiekunta voi ryhtyä huolehtimaan tien varren asukkaiden kimpparoskiksista.

Huomioitavaa jätekimpan perustamiseen:

 • Taajama-alueella jätekimpan voivat perustaa maksimissaan 1 km päässä toisistaan olevat naapurit
 • Haja-asutusalueella etäisyys jäteastiaan saa olla maksimissaan 5 km
 • Samaa astiaa saa käyttää useampi talous, kunhan jätteet mahtuvat aina astiaan tai astioihin niin, että kansi menee kiinni
 • Tyhjennyslaskun voi jakaa astian käyttäjien kesken
 • Jätekimpalle valitaan yhteyshenkilö yhteisen astian käyttäjistä
 • Kimpan perustamiseen riittää ilmoitus jätteenkuljettajalle
 • Myös jätekimppa voi hakea pidennettyä tyhjennysväliä, mutta kaikkien osakkaiden täytyy kompostoida tai kuulua biojätteen erilliskeräilyyn
 • Jätehuollon perusmaksu tulee jokaiselle rakennukselle edelleen erikseen

Sivua päivitetty 13.1.2023 kello 11:44

Takaisin ylös