4. - 13.9.

Ekotempaus, syksy 2023

Loimi-Hämeen Jätehuollon vuoden 2023 Ekotempaus saa jatkoa, kun automme kiertävät syyskuussa Sastamalassa, Eurassa, Akaalla, Oripäässä, Koski Tl:ssä, Loimaalla, Humppilassa, Jokioisilla ja Säkylässä keräämässä vaarallisia jätteitä.

Ekotempauksen aikana LHJ:n keräysautot kiertävät tempauspysäkeillä vastaanottamassa pieniä eriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä maksutta. Keräykseen voi tuoda esimerkiksi käytöstä poistettuja maaleja, liimoja, liuottimia, lakkoja, akkuja, paristoja, aerosoleja, torjunta-aineita, öljyjä, kiinteitä öljyisiä jätteitä, elohopealamppuja ja loisteputkia.

Tempauksessa ei kuitenkaan vastaanoteta tai tyhjennetä Ekotempauksen pysäkeillä tuotuja öljytynnyreitä, vaan ne tulee viedä suoraan jäteasemalle. Huomioithan, että Lassila & Tikanoja tarjoaa veloituksetta öljynoutoa, kun noudettava määrä on yli 800 litraa. Lue lisää ja tilaa nouto heidän kotisivuiltaan.

Suosittelemme pakkaaman vaaralliset jätteet alkuperäiseen pakkaukseen tai merkitsemään esimerkiksi tussilla, mikäli se on mahdollista. Puolityhjien kanistereiden ja pullojen sisältöjä ei kuitenkaan kannata sekoittaa keskenään. 

Jos tuot vaarallisia jätteitä Ekotempauksen pysäkeille, muistathan kiinnittää huomiota myös turvallisuuteen. Koska vaarallisia jätteitä kerätään julkisilla paikoilla (esimerkiksi koulujen pihoilla), jätteitä ei saa missään nimessä tuoda pysäkeille etukäteen. Toimitathan jätteitä ainoastaan keräysauton ollessa paikalla.  

Aikataulu:

Muita tulevia tapahtumia

2. - 13.10.

Risuviikot

Loimi-Hämeen Jätehuollon Kiimassuon, Akaan, Hallavaaran, Loimaan ja Sastamalan jäteasemat ottavat viikoilla 40 ja 41 kotitalouksien isot ja pienet puutarhajäte-erät maksutta vastaan.

Lue lisää

Takaisin ylös