Koncernen

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:s ägare

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ägs av 16 kommuner. Bolaget grundades 1995 och de senaste ägarkommunerna anslöt sig till bolaget 2016.

Anslutningsår:

1995: Forssa, Humppila, Jockis, Somero, Tammela, Urjala och Ypäjä
1996: Ackas, Koski Tl, Loimaa, Oripää och Pungalaitio
2001: Sastamala
2016: Huittinen, Eura och Säkylä

Bolagets värden

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy och dess samföretag Cool Finland Oy, Suomen Materialkierrätys Oy, Suomen Erityisjäte Oy och Suomen Tietoturva Oy erbjuder sina kunder avfallshanteringstjänster enligt Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:s miljötillstånd, som vi vill genomföra:

Nyfiken på nytt

Vi följer med öppna ögon och öppet sinne utvecklingen inom avfallshanteringsbranschen i Finland och internationellt samt försöker leta upp, hitta och aktivt utveckla ny serviceaffärsverksamhet på marknaden inom LHJ Group-företagens ämnesområden.

Modernt

Vi utvecklar, förnyar och diversifierar aktivt våra befintliga funktioner för att säkerställa deras höga nivå även i fortsättningen.

Serviceinriktat

Vi samarbetar interaktivt med alla våra intressentgrupper i syfte att kontinuerligt förbättra våra funktioner och våra kunders nöjdhet. Vi informerar öppet och ärligt alla intressentgrupper om miljökonsekvenserna av våra verksamheter.

Ansvarsfullt

Vårt mål är att öka materialåtervinningen och återvinningen av avfall och genomföra hanteringen av avfallet så att miljökonsekvenserna minimeras. Vi följer lagstiftningen och myndighetsföreskrifterna samt riksomfattande och regionala mål. Vid planeringen och genomförandet av hanteringen strävar vi efter att uppfylla de miljö-, kvalitets- och säkerhetsmål som vi ställt upp och vars uppnående vi regelbundet granskar.

Vi beaktar kraven på personal-, data- och lokalsäkerhet och reserverar tillräckliga resurser för att säkerställa dessa. Vi sörjer för utbildning och upprätthållande av personalens yrkesskicklighet och för att var och en är medveten om de miljö- och säkerhetskonsekvenser som arbetet medför.

Effektivt

Genom att effektivt utnyttja resurserna strävar vi efter att skapa goda förutsättningar för utvecklandet av funktionerna och produktionen av en lönsam serviceaffärsverksamhet inom avfallshanteringen. LHJ Groups företag och dess intressentgrupper samt samarbetsparter utnyttjar effektivt varandras kunnande, personal och teknologi. 

Koncernen LHJ Group

Invid Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy har LHJ Group uppstått. LHJ Group består av sex företag som erbjuder tjänster till hushåll, företag och enheter inom den offentliga förvaltningen. Koncernen är verksam inrikes och delvis också internationellt i Norden och Baltikum. 

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Suomen Erityisjäte Oy
Suomen Tietoturva Oy
Suomen Materiaalikierrätys Oy
Cool Finland Oy
Tarasten Kiertotalousalue

Kvalitet

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:s och dess dotterbolags strategi styrs av kvalitetsstandarden ISO 9001, miljösystemstandarden ISO 14001 samt arbetsmiljöstandarden ISO 45001.

Loimi-Hämeen Jätehuolto har ett certifierat miljösystem ISO 14001 sedan 2004 och ett certifierat kvalitetssystem ISO 9001 från och med 2012 samt ett certifierat arbetsmiljöledningssystem ISO 45001 från och med 2020. Verksamhetssystemet uppfyller de internationella kvalitets- och miljökraven (ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, ISO 45001:2018). Med hjälp av verksamhetssystemet säkerställs att tillståndens och tillståndsbeslutens värden samt utsläppsvärdena överensstämmer med kraven. Vi utvecklar systematiskt kvaliteten och de faktorer som påverkar den

Sidan uppdaterad 14.12.2023, 15:02

Tillbaka till toppen