Loimi-Hämeen Jätehuolto erbjuder från 1.9.2023 en insamlingstjänst i alla delägarkommuner i enlighet med avfallshanteringsbestämmelserna. Insamlingstjänster för bioavfall erbjuds fastigheter som finns i tätorter. I andra områden är det möjligt att ansluta sig från fall till fall. Du kan kontrollera tjänsten för din fastighet på kartan över Loimi-Hämeen Jätehuolto transportområde.

Skyldigheten att kompostera eller separat samla in bioavfall som innehåller livsmedelsavfall startar den 19.7.2024 och gäller det enhetliga tätorterna från Forssa centrum till Jockis och Tammela samt tätortsområdet som börjar i Sastamala centrum. Det är frivilligt att kompostera eller separat samla in bioavfall i de övriga områdena.

Om fastigheten ligger i ett område där LHJ inte kan ordna sina tjänster, får tömningen av bio- och förpackningsavfallskärl beställas av privata tjänsteleverantörer.

Med separat insamling eller kompostering av bioavfall kan du ansöka om förlängning av tömningsintervallet i ditt blandavfallskärl. Då blir också din faktura för blandavfallet mindre. Tömningsintervallet kan vara högst 12 veckor. Förlängt tömningsintervall kan sökas på avfallnämndens webbplats.

Tömningsintervaller för kärlen för bioavfall

Sommar (vecka 18–40)Vinter (vecka 41–17)Kräver ansökan eller anmälan till avfallsnämnden
Bioavfall2 veckor4 veckorNej
Bioavfall i kärl med ventilation4 veckor4 veckorNej
Bioavfall som samlas in i en djupinsamlingsbehållare eller ett kärl med mekanisk kylning2 veckor4 veckorNej
* Observera att de längsta möjliga tömningsintervallen anges i tabellen. Tömningsintervallet kan alltså också vara tätare.

Sidan uppdaterad 21.2.2024, 10:20

Tillbaka till toppen