Kiimassuon jätekeskus
kuormien vastaanotto

Avoinna tänään 7-18

 
 
Blogi | Kasalla

Blogi | Kasalla

20.04.2018

Innovatiivinen kumppanuus - ota haaste vastaan!


Innovatiivinen kumppanuus. Kuultuani tämän termin ensimmäisen kerran ajattelin, että nyt on löytynyt meidän yritystä ymmärtävä hankintamuoto. Tämän täytyy tarkoittaa hankintaa innovatiiviselta yritykseltä kuten Suomen Erityisjäte. Erityisjäte on Suomen kärki jätteenpolton pohjakuonien käsittelyn innovoinnissa!

Ehkä ajatukseni ei ollut ihan kohdillaan, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Innovatiivinen kumppanuus mahdollistaa hankinnan, jonka tarjouspyyntöasiakirjoissa määritellään tarve – ei pelkästään teknisiä vähimmäisvaatimuksia. Julkinen ja yksityinen toimija voivat yhdessä valmistella innovatiivista ratkaisua. Iso muutos on siis myös verkostoitumisessa. Aiemmin kilpailuneutraliteetin varmistamiseksi tilaajan kommunikointi toimijoiden kanssa oli rajallista tarjouspyyntökilpailun aikana. Innovatiivisessa kumppanuudessa taas pidetään tavoiteltavana, että tilaaja ja toimijat saavuttavat hyvän keskusteluyhteyden ja valinta tehdään pitkällisten neuvottelujen pohjalta.

Jouni Alanen on hienosti omassa blogissaan käynyt läpi tämän menettelyn taustaa ja mahdollisuuksia. Lukaise myös Jounin blogi aiheesta! https://www.hpp.fi/2017/12/21/eu-ja-suomi-vauhdittavat-innovatiivisia-hankintoja/

Erityisjäte jätteenpolton pohjakuonien käsittelyn asiantuntijana odottaa innolla ensimmäistä innovatiivisen hankinnan tarjouspyyntöä kokonaispalvelusta, jossa voimme kehittää tilaajalle tarvetta vastaavan palvelun. Palvelun, jossa jätteenpolton pohjakuonien käsittelyn lisäksi Erityisjäte innovoi myös syntyvän kiviaineksen hyödyntämisen ja tuotteistamisen. Palvelun, joka vastaa juuri kyseisen tilaajan toiminta-alueen tarpeisiin. Ota haaste vastaan!

Tampereen kaupunki ja Hiedanrannan alue on yksi innovatiivisen hankinnan rohkeista avaajista. Hiedanranta on vanha teollisuusalue, jonka muuttaminen älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja tarjoavaksi kaupunginosaksi on aloitettu. Hiedanrantaan tavoitellaan koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle. Erityisjäte on myös mukana tässä muutoksessa. Scanwas keinokiviaineksemme toimii rakenteena Hiedanrannan kevyenliikenteenväylissä ja korvaa neitseellisiä kiviaineksia. On hienoa olla mukana tässä hankkeessa. Menemme pienin askelin kohti kestävämpää rakentamista. Hiedanrantaan pääsee tutustumaan esimerkiksi Wasconin konferenssin retkipäivinä. Hiedanranta on tarkasteltavissa myös 24/7. Käy tsekkaamassa: https://skyviewlive.roundshot.com/hiedanranta/

Niin ja aurinko lämmittää jo kivasti. Kevät on tullut ja meillä pilaantuneiden maiden käsittely Forssassa alkaa kiihtyä. Samaan aikaan valmistelemme uuden vastaanottokentän viimeistelyä ja vaarallisen jätteen loppusijoitusalueen rakentamista. Näin varmistamme, että vastaanottokapasiteettia riittää tulevinakin vuosina ja käsittelyt voidaan toteuttaa ripeästi ja laadukkaasti.

Forssassa aloitamme myös pilaantuneiden maiden käsittelyn uusilla biologisilla ja biologis-kemiallisilla käsittelyillä. Kiertotalous on tulevaisuudessa osa pilaantuneiden maiden käsittelyä ja Erityisjäte haluaa olla tässä tulevaisuudessa mukana. Käsittely vaatii toki aikaa ja näistä voinen raportoida lisää vuoden viimeisessä blogissani. Matkalla kohti puhtaampia pimoja kuitenkin ollaan!

Ennen vuoden viimeistä blogia on vielä monta mielenkiintoista vaihetta edessä. Yhtenä ehdottomasti kokemisen arvoisena mainitsen Wascon konferenssin retken käsittelykeskukseemme Forssaan. Meitä on siis mahdollista tavata Wasconin merkeissä useammallakin paikkakunnalla. Toivottavasti pääset paikalle Hiedanrantaan tai Forssaan!  


Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:

Sähköpostiosoite (ei näytetä kommentin yhteydessä) *

Nimimerkki *

Kommenttisi * 
Riina Rantsi

Riina Rantsi

Riina on työskennellyt Erityisjätteellä yli 10 vuotta, joista alkuvuodet aiemman omistajan Niska & Nyyssönen oy:n työntekijänä. Tätä ennen Riina on toiminut konsulttina Fundus oy:ssä ja WSP Environmental oy:ssä. Riinan väitöskirja pilaantuneiden maiden kunnostuksesta erityisesti ampumaradoilla ja kyllästämöillä valmistui vuonna 2002 Helsingin yliopistosta. 

Kasalla-blogin tarkoituksena on tuoda esille ajankohtaisia asioita pilaantuneiden maiden ja vaarallisten jätteiden käsittelystä sekä jätteenpolton pohjakuonien käsittelystä ja hyödyntämisestä. Riinan toiveena on saada aikaan vuorovaikutteista keskustelua onnistumisista ja kehitystä vaativista asioista - avoimesti ja asiallisesti.

"Jätehuolto ja erityisesti pilaantuneet maat sekä materiaalien hyötykäyttö on ollut intohimoni jo yli 20 vuotta. Erityisjätteellä tärkeimpänä olen pitänyt sitä, että saisin tartutettua oman intohimoni ja paloni työntekijöihin. Tässä olen mielestäni onnistunut. Nyt toivon sitä samaa teidän blogia seuraavien kanssa - luodaan yhdessä uutta."

 

Ota yhteyttä Riinaan