Sisältöön »
 
 

Uutiset

 
Tempauksessa ei tänä vuonna tyhjennetä öljytynnyreitä, tilaa nouto suoraan kotiin

26.02.2018

Tempauksessa ei tänä vuonna tyhjennetä öljytynnyreitä, tilaa nouto suoraan kotiin


Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy järjestää vuosittain Ekotekotempauksen koti-, maa- ja metsätalouksien vaarallisten jätteiden keräämiseksi. Tempaus järjestetään kahdessa osassa kesän aikana. Kuluttajat voivat tuoda keräykseen ilmaiseksi kohtuulliset määrät (100kg/kerta) vaarallisia jätteitä. Vuoden 2018 aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Aiempina vuosina kahden kuorma-auton lisäksi keräyskaravaaniin on kuulunut öljysäiliöauto, johon jäteöljyt on imetty asiakkaiden tynnyreistä. Tänä vuonna tämä vaihtoehto korvautuu suoraan asiakkaan kotoa tehtävällä, yli 800 litran erien* maksuttomalla jäteöljynoudolla.

Öljynoudon järjestää Ympäristöministeriön valitsema sopimuskumppani Lassila & Tikanoja Oyj ja sen voi tilata suoraan L&T:ltä numerosta 010 636 6031 tai sähköpostiosoitteesta oil@lassila-tikanoja.fi Palvelu on ympärivuotinen ja voimassa koko Suomessa. Öljynoutojen ohjeistus on seuraava:


Käytetyt, hyvälaatuiset jäteöljyt (öljyn vesipitoisuuden ollessa alle 10 %) noudetaan veloituksetta ilman käsittelymaksuja, kun noudettava määrä on vähintään 800 litraa*. Öljyn pitää olla pumpattavissa ja sen lähettyville pitää olla mahdollista ajaa säiliöautolla. Lisäksi jätteen tulee olla pakattuna vähintään 200 l:n pakkauksiin. Huolehdimme myös sopimuksen mukaan siirtoasiakirjan laadinnasta yrityksistä noudettaessa.

Käytetyt öljyt saadaan puhdistettua prosessissa, kunhan laaduiltaan erilaiset jäteöljyt pidetään toisistaan erillään jätteen syntypaikalta lähtien.

Käytetyt öljyt lajitellaan seuraavasti:

- Mustat jäteöljyt eli moottoreista syntyneet jäteöljyt
- Kirkkaat jäteöljyt eli noettomat voiteluöljyt, kuten hydrauliikka-, vaihteisto-, kiertovoitelu-, kompressori-, voimansiirto-, turbiini- ja muuntajaöljyt

Noudamme myös erikseen lajitellut kasviöljyt mutta ne eivät kuulu veloituksettoman jäteöljyn keräyksen piiriin.

Lue lisää L&T:n sivuilta tästä linkistä 


Jäteöljyä voi tuoda tänäkin vuonna keräykseen pienemmissä astioissa, kuten jerrykannuissa ja muovisissa myyntipakkauksissa. Niistä jäteöljy valutetaan kuorma-auton kyydissä olevaan pienempään jäteöljysäiliöön. Kotona tyhjiksi valutetut muoviset öljykanisterit voi laittaa sekajäteastiaan, sillä keräystempaus on tarkoitettu kanistereiden sisällölle. 

Mikäli tempauksen ajankohta ei sovi kalenteriisi, jäteasemat vastaanottavat vaarallisia jätteitä ympäri vuoden.

Nähdään kesällä tempauspaikoilla! Julkaisemme aikataulun mm. nettisivuillamme, vappuviikolla joka kotiin jaettavasssa Ämpäri Ympäri - asiakaslehdessämme sekä ilmoituksilla paikallislehdissä. Aikataulun voi myös tarkistaa soittamalla neuvontaamme 03 424 2619. Lisätietoja tempauksesta ja toimintaohjeita löydät tämän linkin kautta.

* = 

Uutista muokattu 3.5.2018: Lassila & Tikanoja Oyj ilmoitti mininoutomäärän nousevan 200 litrasta 800 litraan.

Uutista muokattu 7.5.2018: Alkaen 1.10.2018 noudon raja nousee 800-1000 litraan. Siirtymäaika koskee Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n 16 kuntaa. Syyskuun loppuun mennessä noutoraja siis 200 litraa.

Kuva: Lassila & Tikanoja Oyj


 

Jätehaku

Jäteluetteloon on kerätty tyypillisimpiä kodin esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 
 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-188-16

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | suljettusuljettu

Loimaan jäteasema | 8-168-12

Punkalaitumen jäteasema | 12-18suljettu

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | suljettu8-14

Urjalan jäteasema | 10-18suljettu

 
 
login Synergia Foxy